Ennakkomarkkinoinnissa – As Oy Tampereen Tikkutehtaan Loimu

12.9.2017

Rakennustyöt käynnistyvät

Uuden Santalahden alueen rakentaminen aloitetaan keväällä. Pohjola Rakennuksen historian suurimman aluerakennushankkeen aikana kaupunginosaan nousee kymmeniä uusia taloja. Samalla kunnostetaan vanhoja, suojeltuja kohteita.

1200 asuntoa jopa 2500 asukkaalle, 21 asunto-osakeyhtiötä ja 3500 henkilötyövuotta. PohjolaRakennuksen kaikkien aikojen suurin aluerakennushanke on täynnä komeita lukuja ja taloudellisesti merkittävä koko Pirkanmaan alueelle.

– Iso aluehanke antaa mahdollisuuden luoda laadukkaita asuntoja monipuolisella asuntojakaumalla ja kohtuullisella hintatasolla, projektipäällikkö Lasse Kyrölä sanoo.

Kyrölän mukaan Santalahden alueelle valmistuu monipuolisesti erikokoisia koteja. Vaihtoehtoja löytyy 20-neliöisestä yksiöstä 160-neliöiseen 4 huonetta ja keittiö -kattohuoneistoon.

– Suurimmassa osassa kaksioita ja sitä suuremmissa asunnoissa on sauna. Parvekkeet sijoittuvat pääosin rakennusten itä-länsisivuille, joista pohjoisen puolelle aukeaa järvinäkymät ja etelässä Pispalan harjumaisema, Kyrölä kuvailee.

RAKENTAMINEN ALKAA MAALISKUUSSA

Uusi Santalahti muodostuu kolmesta korttelialueesta: Tikkutehtaasta, Pahvitehtaasta ja Pispanrannasta. Ensimmäisten kohteiden rakennusluvat jätetään tämän vuoden loppuun mennessä. Ennen rakennuslupien hakemista tulee hankkeet hyväksyttää kaupungin laaturyhmässä sekä kaupunkikuvatoimikunnassa. Santalahden uudisrakentaminen keskittyy asuinrakentamiseen, ja varsinaiset rakennustyöt alkavat keväällä 2018. Tällä hetkellä alueella tehdään jo kovaa vauhtia maaperätutkimuksia ja valmistelevia maanrakennustöitä.

– Tavalliselle tamperelaiselle rakennustyöt näkyvät tässä kohtaa niin, että olemme raivanneet puustoa pohjatutkimuksia varten. Lisäksi teemme suojelluissa rakennuksissa kuntotutkimuksia ja työturvallisuuden varmistamiseen liittyviä toimenpiteitä sekä siistimme ympäristöä, Pohjola Rakennuksen työpäällikkö Erkki
Ikonen sanoo.

PALVELUITA HISTORIALLISIIN RAKENNUKSIIN

Santalahden alueella on useita historiallisia suojeltuja rakennuksia, jotka on tarkoitus saneerata nykypäivän tarpeisiin. Uudelleen henkiin herääviä rakennuksia ovat muun muassa Tikkutehdas, Tikkutehtaan ruutivarasto, Pahvitehdas ja Breitensteinin huvila. Vanhojen rakennusten entisöinnissä otetaan Kyrölän mukaan huomioon rakenteiden kunto ja toimivuus sekä nykymääräystason saavuttaminen. Rakennusten kuntoa ja erilaisia mahdollisia käyttötarkoituksia kartoitetaan paraikaa.

– Esimerkiksi Pahvitehtaaseen on ideoitu yhteiskäyttötiloja ja ravintolaa, mutta tällä hetkellä verkot ovat vielä vesillä ja kaikki vaihtoehdot auki. Jo nyt voi kuitenkin sanoa, että näistä historiallisista rakennuksista tulee oleellisia alueen palvelujen kannalta, Lasse Kyrölä kertoo. Suojeltujen rakennusten tulevaisuuden käyttö paljastetaan tamperelaisille heti, kun selvitystyöt ovat valmistuneet ja tulevat toimijat tiloihin varmistuneet. Liiketiloja on historiallisten rakennusten lisäksi suunniteltu lähinnä Rantatien tasoon.

SIJAINTI ON YKKÖNEN

Uutta aluetta suunniteltaessa on otettu huomioon koko alueen toimivuus puistoja ja viheralueita myöten. Valmiin Santalahden alueen läpi tulee kulkemaan kevyen liikenteen reitti, jota pitkin kaupunkilaiset pääsevät nauttimaan historiallisen alueen ainutlaatuisesta tunnelmasta.

– Panostamme erityisesti alueen viihtyisyyteen. Suunnitelmissa puistoalueet, sisäpihat ja kevyen liikenteen väylät sulautuvat toimivaksi ja tunnelmalliseksi kokonaisuudeksi, Ikonen sanoo.

Tampereen kaupunki rakentaa myös paraikaa Santalahden alueen puistoa. Puisto valmistuu vaiheittain, ja uuteen puistoon kaupunkilaiset pääsevät näillä näkymin tutustumaan vuonna 2019.

– Kaiken kaikkiaan Santalahden alueen sijainti on erinomainen. Keskusta on lähellä ja liikenneyhteydet loistavat. Odotan mielenkiinnolla hankkeen alkamista, Ikonen hymyilee.

Lasse Kyrölä on samoilla linjoilla:

– Vapaa-ajan kalastajana ja veneilijänä itseäni miellyttää järven läheisyys, tuleva rantapuisto ja viihtyisyys. Tämä alue saa tulevina vuosina täysin uuden elämän.

 

Teksti: UnFair

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: